TERMÉKKERESŐ


TERMÉKEINK

OLDALTÉRKÉPAKTUÁLIS AKCIÓK

KAPCSOLAT
Budaörs
Kamaraerdei út 11., 2040
Tel: 06-1-430-1716
Hétfő-Péntek 12-19h
Szombat 10-14h
Balatonfűzfő
Balaton krt. 86.
Nyitás Június 1!
Hétfő-Péntek 12-19h
Szombat 10-14h
Orsi (Budaörs)
06-1-430-1716 Fecó
06-30-4636-842
Berci
06-30-9579-299

 

A világ egyik legjobb szörfösével, a mindössze 21 éves Tonky Frans-al készítettünk interjút - olvasd el!

SurfStation: Hogyan kerültél kapcsolatba a szörfözéssel?

Tonky Frans: Körülbelül 10 éves voltam, amikor először álltam szörfön. Tátott szájjal figyeltem a partról, hogy mit csinálnak a "nagyok" a vízben. Nagyon félénk gyerek voltam, így eltartott egy ideig, míg odamertem menni az egyik szörföshöz, hogy kölcsönkérjem a felszerelését. Innentől kezdve minden felgyorsult. Minden nap iskola után, amikor csak tehettem vízen voltam, és mindig tanultam valami újat.

SurfStation: Mi volt az első komolyabb eredményed?

Tonky Frans: Amikor megnyertem a King of the Caribbean-t. Akkor úgy éreztem, hogy sikerült az, amiről addig még álmodni se mertem, profi szörfös lettem. Ez volt az első verseny, amit megnyertem. Sorra kaptam a szponzori ajánlatokat, olyan volt, mint egy álom.

SurfStation: Hogy élted át az első verseny győzelmét?

Tonky Frans: A díjátadáson királynak éreztem magam, pár percig elhittem, hogy én vagyok a legjobb. Aztán minden ment tovább a megszokott módon. Az a jó versenyző aki, egy héten meg tudja verni azokat, akik a többi 51 héten jobbak nála. Így aztán soha nem volt okom, hogy elbízzam magam, vagy lenézzem az ellenfeleim.

SurfStation: Szerinted minek köszönhető, hogy most Te vagy a világ egyik legjobb szörföse?

Tonky Frans: Először is annak, hogy amikor csak tehetem, vízen vagyok és gyakorlok. Bonairen születtem, itt állandóan fúj a szél, egy szörf paradicsom. A helyi emberek nagyon kedvesek és rengeteget segítenek nekem. A közelben lévő versenyeimre eljönnek és szurkolnak nekem. Számomra ez a legnagyobb segítség. Akkor vagyok a legboldogabb, és általában akkor megy a legjobban, ha a hazai közönségnek szörfözhetek. Az egy fantasztikus érzés, amikor látom a futam közben, hogy a barátaim, ismerőseim ott állnak a parton és szurkolnak nekem. Nem tartanék itt a segítségük nélkül. A testvéreim Taty és Choko is mindig segítenek, olyanok, mint ha az edzőim lennének.

SurfStation: Terveid az elkövetkezendő években?

Tonky Frans: Világ Bajnok szeretnék lenni, és úgy érzem, hogy a Bonaire-i emberek segítségével sikerülni fog. Most 21 éves vagyok, nem szeretnék semmit kihagyni az életemből. Számomra az a legfontosabb, hogy azaz ember tudjak maradni, aki voltam, vagyok. Soha nem fogom elfelejteni, hogy honnan jöttem, hogy kiknek köszönhetem az idáig elért eredményeim.

SurfStation: Köszönöm a interjút további sok sikert!

2010 Surfstation.hu, Minden jog fenntartva. A képek egy részét és a karácsonyi hátteret Freepik tervezte.