TERMÉKKERESŐ


TERMÉKEINK

OLDALTÉRKÉPAKTUÁLIS AKCIÓK

KAPCSOLAT
Budaörs
Kamaraerdei út 11., 2040
Tel: 06-1-430-1716
Hétfő-Péntek 12-19h
Szombat 10-14h
Balatonfűzfő
Balaton krt. 86.
Nyitás Június 1!
Hétfő-Péntek 12-19h
Szombat 10-14h
Orsi (Budaörs)
06-1-430-1716 Fecó
06-30-4636-842
Berci
06-30-9579-299

 

Előző cikkünkben bemutattuk a Tabou belépő deszkáit, a tökéletes válaszást kezdő szörfösök számára, a Coolrider-t és a hullámlovas deszkák világát idéző, kicsit trükkösebb, ám a tanulás fázisában szintén barátságos Windstyler-t. Most tovább lépnénk a középhaladó és haladó szörfösek világa felé, induljon a rock and roll!

Rocket (a termék adatlapja) és Rocket GT (a termék adatlapja)

Nem gondoljuk, hogy a Tabou marketingesei nemzetközi szakmai Oscart vívtak volna ki maguknak, miután kitalálták ezt a nevet. Rakéta. Mi se vagyunk különbek, de nekünk akkor már a Missle (szerk: ez is rakétát jelent, csak a harcit) jobban tetszene. De lényeg a lényeg, a deszka tényleg gyors, hamar megsiklik, stabilan fut és sose spinout-ol -- igazi freeride világklasszis. Számos méretben létezik a deszka az 95 litertől 145 literig. A manapság divatos széles kidolgozottság jellemző minden darabra, ennek köszönhetően hamarabb siklik meg, mint a hagyományos boardok. A deszka orra kicsit ki van kerekítve, aminek köszönhetően sokkal simábban fut át a hullámokon -- itthon néha rettenetesen lötyögős víz tud keletkezni, de még az ilyen kellemetlen terepen is jól működik. A deszka hátulja minimálisan le van keskenyítva, ez a fordulók ívét csökkenti minimálisra. Kényelmes állítható gyári papucsok járnak a deszkákhoz, mely alatt puha EVA deck kapott helyet a maximális kényelem érdekében. A deszkának két típusát lehet kapni: a sima Rocket-et és a Rocket GT-t. A kettő közötti különbség a deszka anyagában rejlik. A Rocket GT kicsit nehezebb, de kidolgozásának köszönhetően strapabíróbb, ami jól jön a kezdő freeridereknek, amikor még gyakori a deszkagyilkos orrtörő slajder. A Rocket a GT-nél kicsit könnyebb, gyorsabb, középhaladóktól a profi szörfösökig mindenkinek ajánljuk, aki él-hal a gyorsmenetes freeride-ért.

3S (a termék adatlapja)

Itt már mi gondolkoztunk sokat, hogy mi is járhatott a marketingesek fejében, amikor kitalálták ezt a nevet. Leginkább a freestyle-ra tudunk tippelni, de a style-ból hogy, hogy nem, csak az 'S' maradt meg. De végülis mindegy, iszonyat jól néz ki a logója, és ez a lényeg. Mint maga a deszka. Ha esetleg csak csajozni szeretnénk a deszkával, akkor muszáj lesz ezt választani, mert néz ki annyira jól, mint egy sportkocsi. Azonban ha maradunk -- és maradjunk -- a szörfözésnél, akkor a haladóbb szörfösöknek (akik már elsajátították a papucsolást, trapézolást) ajánljuk ezt az egyben freestyle, freemove és kicsit wave deszkát. A deszka literszáma típustól függően 76 és 107 között mozog. Szintén a széles design jellemző rá, aminek köszönhetően a 3S is hamarabb megsiklik, mint a régebbi érában készült szörfök . Ennél a deszkánál is alkalmazták a Tabou profi shaperei a Rocketnél ismertetett kiszélesített orrot (a hullámokon való stabil átsiklás érdekében) és a kissé keskenyebb hátsót (a könnyebb fordulókhoz). Ez a deszka is igen kényelmes papucsokkal rendelkezik. A 3S nem csak freemove deszka, hullámok között is tökéletesen viselkedik wavedeszkaként és segítségével a freestyle világába is belekóstolhatunk. Mondhatni ennél univerzálisabb deszkát nem gyárthattak volna, mert az már minimum két deszka lenne..

Cikksorozatunkat a Tabou szlalom deszkájával folytatjuk.

2010 Surfstation.hu, Minden jog fenntartva. A képek egy részét és a karácsonyi hátteret Freepik tervezte.