TERMÉKKERESŐ


TERMÉKEINK

OLDALTÉRKÉPAKTUÁLIS AKCIÓK

KAPCSOLAT
Budaörs
Kamaraerdei út 11., 2040
Tel: 06-1-430-1716
Hétfő-Péntek 12-19h
Szombat 10-14h
Balatonfűzfő
Balaton krt. 86.
Nyitás Június 1!
Hétfő-Péntek 12-19h
Szombat 10-14h
Orsi (Budaörs)
06-1-430-1716 Fecó
06-30-4636-842
Berci
06-30-9579-299

 

Elkövetkező cikksorozatunkkal a vadiúj, még friss, ropogós Tabou deszkákat fogjuk bemutatni. Első cikkünkben a kezdő szörfösök számára készült deszkákkal foglalkozunk. Elöljáróban annyit szeretnénk mondani, hogy a kezdő szörfös helyzete az egyik legnehezebb, hiszen fejlődésének gyorsaságától jelentősen függ a deszkaválasztás is – azonban ugye a fejlődés gyorsasága csak tanulás közben derül ki. Ezért inkább azt javasolnánk, hogy az egyéb sportokban elért sikereitekből induljatok ki, és mindenki saccolja meg, hogy milyen tempóban fog fejlődni, és e szerint válasszon a következő deszkák közül:

Tabou Coolrider (a termék adatlapja)

Klasszikus tanulódeszka. De tényleg. Nagyon sokan bevállalnak a szörfözés hajnalán készült használt, olcsó, régi deszkákat, melyeknek sokszor sem a literszáma, sem a kidolgozása nem megfelelő (pl. hiába 200 literes a deszka, ha 3.5 méter hosszú és billeg. A Coolrider nem hazudik. Stabil, kényelmes, barátságos, igazi kezes(lábas)bárány. Ezzel a tanulás is élmény, nem muszáj a legeltökéltebbek közé tartozni, hogy az ember megtanuljon szörfözni. Amennyiben jól haladunk a tanulással, méretük miatt ezekre a deszkákra bátran pakolhatunk nagyobb vitorlákat, így már kisebb szelekben is gyakorolhatunk, fejleszthetjük tovább az eddig megszerzett tudásunkat. A deszka orrán egy EVA habból készült orrprotektor található, mely célja a tanulási fázisban sokszor előforduló slajderek (amikor a vitorla 1000-rel belegangol az orrba, a rider pedig elrepül valahova a környékre) tompítása. Sok deszka orra törik így be, hozzánk is sokat hoznak vissza, azonban ezeket nem tudjuk lenyomni a gyártók torkán, mint garanciális javítások, ezért súlyos értékvesztéssel és 10-15e forintos javítási költséggel kell számolni egy-egy rosszul sikerült esés után. A Coolrider deszkák esetén szerencsére ilyen gondunk sose lesz az EVA orrprotektonnak köszönhetően. Ezen túl az egész deszka felülete speciális EVA burkolattal van bevonva,amelynek köszönhetően tökéletesen tapad , de nem gyalulja csontig a lábszárunkat. Igaz, a Balatonon nem jellemző a cápaveszély, de mégse csajozós tédig bebetadinozva ismerkedni a Balaton Soundon...

Tabou Windstyler (a termék adatlapja)

Le voltunk döbbenve, amikor kezünk (lábunk) közé kertült a Tabou Windstyler-e. Először nem tudtuk, hogy sírjunk vagy nevessünk? 2009-ben egy oldskool longboard (hullámlovas) formájú windsurf-ot tanuló deszkaként árulni? ...aztán kipróbáltuk egy hihetetlen unalmas, szélcsendes nap a Zagykazettán lityi-lötyi szélben, és behódoltunk, fejet hajtottunk, királyunkká választottuk. A deszka kellemesen fekszik a vízen, stabil,a régi klasszikus deszkákhoz hasonlóan gyors még siklás előtt is, tanulásra maximálisan alkalmas, de közben hihetetlen jól fordul és alap freestyle manőverek tanulására is kiváló – vissza adja a kisebb deszkák hangulatát. Bátrabb és közepesen bátor tanulóknak is szívesen ajánljuk – igaz, a deszka nem annyira jó szerető a kezdeti szakaszban, mint a Coolrider, de ha a fordulókon és jibe-okon túl van az ember, sokkal tovább tud vele még fejlődni. Ezen túl a deszka gyönyörű és a hawaii hullámlovas feelinget idéző alakja még a legöregebb szörfösök szívét is megdobogtatja. Hogy a 2009-es standardok is meglegyenek, Tabou-ék ezt a deszkát is bevonták EVA burkolattal, aminek köszönhetően nem csúszik a felülete, de nem is horzsoljuk le a térdünket, sípcsontunkat, lábfejünket.

Tehát akinek jobb a stabilitása, kitartóbb és kalandvágyóbb, bátran ajánljuk ezt a deszkát, akik pedig inkább a biztos szörf tudást szeretnék a legkellemesebb és legsimább úton megszerezni, szavazzanak a Coolrider-re.

Cikksorozatunkat a Tabou freeride deszkáival fogjuk folytatni.

2010 Surfstation.hu, Minden jog fenntartva. A képek egy részét és a karácsonyi hátteret Freepik tervezte.