TERMÉKKERESŐ


TERMÉKEINK

OLDALTÉRKÉPAKTUÁLIS AKCIÓK

KAPCSOLAT
Budaörs
Kamaraerdei út 11., 2040
Tel: 06-1-430-1716
Hétfő-Péntek 12-19h
Szombat 10-14h
Balatonfűzfő
Balaton krt. 86.
Nyitás Június 1!
Hétfő-Péntek 12-19h
Szombat 10-14h
Orsi (Budaörs)
06-1-430-1716 Fecó
06-30-4636-842
Berci
06-30-9579-299

 

Az F-one fejlesztőcsapata 2006ban sem tétlenkedett és bizony továbbfejlesztették a világszerte nagyon népszerű ernyőjüket a Tribal-t.

Az ernyő sikerét mutatja, hogy olyan helyeken is megvetette az F-one a lábát, ahol eddig nem volt jelentős a piaci részesedésük. Ilyen például Ausztrália, újabban California illetve szerte Európában egyre keresettebb. Nem véletlen, hiszen miközben a legtöbb gyártó kiad legalább egy bow-kite-ot, addig az F-one megmaradt annál az elképzelésnél, hogy ötvözik a Bow-kite-ok elképesztő széltartományát és a C ernyő irányíthatóságát egy C ernyőben. Ez tavaly annyira jól sikerült, hogy egy 13-as ernyővel jóformán minden szelet ki lehetett használni a Balatonon egy jó kis+nagydeszka kombinációval. Rajongótábora nagyon nagyra nőtt, különösen örültek azok, akik az extrém széltartományt, és ennek köszönhető biztonságot keresték, egy olyan ernyőben, ami mind a nagy ugrásokhoz, kiváló hang-time-hoz és a kiakasztott manőverekre is alkalmas. Ezt az is mutatja, hogy a használtpiacon még 2006 végén is nagyon jó áron lehetett eladni az ernyőket. Az extrém C-ernyö fanatikusok körében azonban nem aratott osztatlan sikert, mert a kormányzása nem volt annyira direkt, annyira "C-ernyös", mint azt ők elvárták volna. Erre persze tavaly ott volt a kiakasztott manőverekre kifejlesztett "Impact", de az Impact nem tudta nyújtani azt a széltartományt, amit egy ilyen "100% depower" ernyő tud. Tehát a cél egyértelmű volt… Olyan ernyőt kell kifejleszteni, ami egyesíti az "Impact" irányíthatóságát és a "Tribal" széltartományát. Az első tesztek azt mutatják, még ennél is tovább lépett a gyártó, hiszen az eddig kicsit bonyolult felkötési rendszer is letisztult és már ugyanolyan egyszerű felzsinórozni az ernyőt, mint bármelyik 5 zsinóros ernyőt. A bevezetés után pedig lássuk a részleteket… Idénre az F-one 3 ernyővel lepi meg vásárlóit:

Rival: 18-16-14-12 méretekben
Tribal 2: 15-13-11-9-8 méretekben
Impact SL:9-8-7-6 méretekben

Az impact SL (short lines) egy különleges profillal megáldott (AR 3.3) ernyő, amit azoknak fejlesztettek ki, akik a kiakasztott manővereket erős szélben is szeretnék gyakorolni. Ebben segíti őket az ernyő különleges profilja, a mindössze 18m-es zsinórhossz, az F-one által, idén már minden ernyőnél alkalmazott "Integral System" - ami az elképesztő széltartomány kihasználását jelenti. Aki tehát erős szélben akarja gyakorolni a kite-loopokat annak ez a tökéletes választás.
A másik 2 ernyő… Tribal és Rival… hasonló nevek, egy koncepció, mégis 2 teljesen különböző karakterisztika. Már teszteljük pár hete a 2007es Tribal-okat mindenféle méretben, de hogy mik lesznek azok a dolgok, amiken majd jövőre finomítani kell, az csak később derül ki. Egyelőre semmit nem tudnék megemlíteni. A Tribal egy olyan ernyő, amit minden felhasználó, legyen a kezdő vagy profi, örömmel vesz a kezébe. Nem véletlenül volt a kite-sulik körében is nagyon népszerű, holott egy nagyteljesítményű ernyőről van szó.
A kidolgozást illetően csak azt lehet mondani, hogy az F-one nagyon odafigyel a részletekre és nagyon szépen kidolgozott, átgondolt a 2007es Tribal. A zsákra felerősíthetjük a pumpát, belül bőséges a hely, a bar-nak külön zsákja van szintén a zsákra csatolható, a kereszt-lufikat felfújva hagyva pedig szintén becsomagolható az ernyő.
A bar a tavalyi, carbon-bar, nem változott semmit a fogása nagyon jó és funkcionalitás terén csúcs. Ismét 2 chicken loop-ot kapunk az ernyőhöz, a nagyobbik a kiakasztott trükkökhöz használjuk. Természetesen vészhelyzet esetén mindkét chicken-loop oldható. A trimmelés ugyanúgy működik, mint tavaly, az ötödik zsinór alsó része gumírozott, így már nincs "hasa" menet közben. A zsinórok nagyon jó minőségűek.
Az ernyő 15-13-11-9-8-as méretekben kapható. A méreteket felfelé a Rival, lefelé az Impact SL egészíti ki. Az ernyő kidolgozása nagyon jó. Az anyagminőség és a varrás első osztályú. Ami érdekes, hogy minden méretben különböző az erősítések mértéke, a terheléstől függően. Nincs egy-pumpás rendszer, ennek az oka pedig az, hogy a kereszt és fő lufit is nagyon keményre kell fújni. A golyós szelepek nagyon jól működnek.
Az ernyő gyorsan fordul és nagyon direkt. A 13as Tribal lényegesen gyorsabb, mint a 12es Rival és nagyon hamar indul. A kormányerő valamivel kisebb, mint a Rival-é. Az ernyő nagyon játékos, azt csinálja és olyan gyorsan, ahogy szeretnénk, nagyon sportos karakterű. Kis szélben is az égre van szegelve, nagyon stabil. Ami igazán szenzációs volt már a tavalyi Tribal esetében is, az a "depower" képesség. A 15ös egy kis-szeles ernyő, viszont a 13-as is extrém hamar elindul! Az F-one által megadott széltartományokat könnyű volt teljesíteni 80kg-mal és egy 142-es deszkával. A gyárilag megadott széltartomány felső értékét gyerekjáték túllépni. A 11-es lazán kezeli a 30 csomós szelet!
Biztonság terén semmi nem hiányzik az ernyőről: oldható chicken loop, nagy széltartomány, stabil profil, 5. zsinór. Az ernyő nagyon jól "élesedik", de ebben a tekintetben a Rival jobban teljesít. Újraindítas a megszokott egyszerűséggel történik.
Kiakasztva is nagyon jól repül, sokkal direktebb, mint az elődje. Precíz a kormányzás, az ernyő jól irányítható. Kiteloop-ok gyakorlása is nagyon kellemes az ernyővel, a 9es nagyon gyorsan fordul de a 15ösre sem lehet panasz, igaz a 2 nem hasonlítható össze. Nagyon jó pont, hogy kiteloop közben mennyire jól irányítható az ernyő, ismét van "keresztbe-gyorsulás" és a kiteloop végre ismét igazi kiteloop.
Ugrás közben magasabbra emel, mint a Rival, de hang-time-ban a Rival a jobb. Ugrás közben is jól irányítható és érezhető.
Tribal, vagy Rival… ez a kérdés merül fel a vásárlóban. Ezt mindenki maga dönti majd el, de személy szerint nekem a Tribal jobban tetszett, persze voltak, akik inkább a Rival-ra szavaztak. Én nagyon sokat mentem a 9essel és a 13-assal. Mindkettővel élvezet a kite-ozás. Egy olyan ernyő, ami minden stílushoz nagyon jól alkalmazkodik, ajánlható kezdőknek, haladóknak, vagy a kiakasztott trükkök szerelmeseinek is. Kevés az ennyire kiegyensúlyozott, sokoldalú ernyő. Nagyon gyorsan fordul, nagyon hamar indul, nagy a széltartománya, ugrások tekintetében kiemelkedő. Biztonság terén mindent tud, amit egy korszerű ernyő manapság tudhat. A rendszer átgondolt a design-tól a kidolgozásig, egészen a részletekig.
A tavalyi ernyőhöz képest sokat tisztult a Tribal. Minden téren jobb egy kicsit és végre a C-ernyő hivők is boldogok lehetnek…
Aki szeretné látni az ernyőt akcióban, látogasson el az F-one oldalára, ahol mindent megtudhat a 2007-es Tribal-ról: http://www.f-onekites.com
Aki élőben szeretni kipróbálni, megnézni, annak mindössze fel kell keresnie valamelyik Surftation üzletet Budapesten, Balatonfűzfőn vagy Keszthelyen, hiszen az első példányok már itthon vannak, és további tesztre repül néhány ernyő Aruba-ra. Újabb jó hír, hogy az F-one új speditőr céggel dolgozik és a megrendelt ernyők a következő héten már itt vannak. Idén már a rendkívül kedvelt F-one deszkák is rendelhetők, amiből szintén lesz hamarosan a boltokban néhány példány.

További fotók itt találhatóak.
2010 Surfstation.hu, Minden jog fenntartva. A képek egy részét és a karácsonyi hátteret Freepik tervezte.