TERMÉKKERESŐ


TERMÉKEINK

OLDALTÉRKÉPAKTUÁLIS AKCIÓK

KAPCSOLAT
Budaörs
Kamaraerdei út 11., 2040
Tel: 06-1-430-1716
Hétfő-Péntek 12-19h
Szombat 10-14h
Balatonfűzfő
Balaton krt. 86.
Nyitás Június 1!
Hétfő-Péntek 12-19h
Szombat 10-14h
Orsi (Budaörs)
06-1-430-1716 Fecó
06-30-4636-842
Berci
06-30-9579-299

 

Rhodosz nem szimplán egy görög sziget, annál sokkal, de sokkal több. Rhodosz a szörfösök Mekkája. Évente több ezer szörfös látogat el a „paradicsomba”, és aki egyszer megérezte az édenkert ízét biztos, hogy visszatérő vendég lesz.

Rhodoszt az ókorban Helios napistennek szentelték, mert szebbnek tartották a napnál is. A Török partok közelében fekvő Dodekanezosz szigetcsoport tagja, melyet nem csupán az egy évben 300 napon át tartó verőfényes időjárás tesz vonzóvá, de szépséges tájai, szelíd éghajlata, buja növényzete és nem utolsó sorban a mozgalmas múlt mindenütt látható nyomai igézik meg a látogatókat.

A szigeten számos szörf spot található. A sziget Északnyugati felén található néhány kedvelt spot, mint például Trianda, Rhodosz, Ixia, itt általában kissé gyengébb a szél, mint a sziget Déli részén, és dűne hullámok teszik változatossá a vizet. A sziget Déli csücskében található Prassonissi. Ez a legjelentősebb szörfös hely a szigeten, és talán bátran jelenthetjük ki, hogy Európában is. Itt mindenki megtalálhatja a magának legmegfelelőbb körülményeket, hisz egymástól 100m-re található hullám és sima víz, így mindenki ízlésének megfelelően választhat.

Rhodosz szigetére júniustól- októberig hetente többször is megy Charter járat, és örömünkre szolgál, hogy fapados cégek is indítanak járatokat, így ha jó előre lefoglaljuk akár 30-40ezer forintért meg tudjuk vásárolni a repülőjegyet. A szigeten érdemes autót bérelni, amit a repülőtéren is meg tudunk tenni. 170eurótól már nagyon korrekt, szinte új autót lehet kapunk. Létezik egy magyarok által szervezett szörfös transzfer, ami a legolcsóbb, viszont ez esetben nincs lehetőség a szigeten mozogni, hiszen Prassonissi kb. 100km-re található a repülőtértől és a bulizós helyektől.

Apropó bulizós helyek…. Rhodosz nagyon híres buli turizmusáról is. Rengeteg Angol, Svéd, Német érkezik csak a bulik kedvéért a szigetre. Három jelentős városban, Rhodosz Északi csücskében található Rhodosz városában, a Keleti oldalon található Falirakin, és Lindoson találhatók a legkomolyabb bulik. Számos bár, disco található ezekben a városkákban amik este 10-től hajnalig tele vannak fiatalokkal.

De mi elsősorban szörfözni jöttünk a szigetre, úgyhogy néhány szó még Prassonissiről. Ahogy már említettem a sziget Déli csücskében található, mint egy 100km-re található repülőtérről, így jó néhány dombot le kell küzdeni ahhoz, hogy elérjük az édenkertet. Azonban az a látvány, amikor megérkeztél, mindenkit kárpótol az út fáradalmaiért. Eléd tárul Prassonissi varázsa, a rengeteg száguldó szörfös, a bukó hullámok, és hírtelen elfelejtesz mindent, a pulzusod az egekig szökik, és nem bírsz már másra gondolni csak arra, hogy Te is ott legyél a többi szörfös/kiteos között. Ha nincs felszerelésed nem probléma, hiszen számos szörfkölcsönző található, ahol a legújabb felszerelések közül válogathatsz. 180euró/hét-től kezdődnek az árak, ezért az árért viszont bármikor kimentenek, ha nem tudsz visszajönni, bármikor cserélheted a deszka és vitorla méretet, és természetesen a felszerelés biztosításának az árát is tartalmazza. A termikus Meltemi szél májustól-októberig folyamatosan fúj szünet nélkül. Általában délelőtt gyengébb 3-4Bft, délután erősebb 5Bft, este naplementekor pedig nagyon rákapcsol és akár 7Bft szél is fújhat. Hetente egyszer szinte mindig van „Big Day” amikor 8-9Bft szél fúj, és 4-5m-es hullámok vannak. A hullámos öböl tökéletes gyakorló terep a wave ridereknek, hiszen homokpadon törik a felszerelés, így komolyabb sérülés nélkül meg lehet úszni ha becsavar a hullám. A másik oldalon teljesen sima víz található, ami a speed és freestyle őrültek kedvenc játszótere. Itt kezdők is nagyon látványosan tudnak fejlődni, hiszen a tökéletesek a körülmények tanulásra.

Ajánlott vitorla és deszka méretek: Kis vitorla: 3.7-5m2, wave deszka főként délután és este lehet rájuk szükség Nagy vitorla: 5.3-6.2m2 délelőtt illetve gyengébb szelekben

Aki csak teheti látogasson el a szigetre, mi legközelebb 2007 júniusában megyünk, ha velünk szeretnél tartani írj bátran a rodosz@surfstation.hu email címre!

2010 Surfstation.hu, Minden jog fenntartva. A képek egy részét és a karácsonyi hátteret Freepik tervezte.