TERMÉKKERESŐ


TERMÉKEINK

OLDALTÉRKÉPAKTUÁLIS AKCIÓK

KAPCSOLAT
Budaörs
Kamaraerdei út 11., 2040
Tel: 06-1-430-1716
Hétfő-Péntek 12-19h
Szombat 10-14h
Balatonfűzfő
Balaton krt. 86.
Nyitás Június 1!
Hétfő-Péntek 12-19h
Szombat 10-14h
Orsi (Budaörs)
06-1-430-1716 Fecó
06-30-4636-842
Berci
06-30-9579-299

 

Bemutatkozik az édeni hangulatot idéző Mauritius.

Mauritius Madagaszkár keleti partjaitól cirka 3000 km-re, kicsivel a Baktérítő fölött helyezkedik el. Mark Twain szerint, ha létezik paradicsom, azt mindenképpen erről az Indiai óceánban található szigetről kellett hogy mintázzák. S öreg barátom nem is gondolt még azokra a vízi sportolási lehetőségekre (búvárkodás, hullám-, wind- és kitesurf) melyekkel a sziget igazából kényezteti a látogatóit. Magyarországtól csaknem 14 órás repülőút választja el, teljes lakossága kevesebb mint kétmillió - talán az egy főre jutó hibátlan back roll-ok száma/nap világviszonylatban kiemelkedő. Partjainak teljes hossza 180 km, így egy nap alatt is könnyűszerrel körbejárható.

Éghajlat

A nyári (novembertől - májusig) középhőmérséklet eléri a 34 °C-t, de télen sincs 22 °C-nál hűvösebb. A legmelegebb óceán hőmérséklete itt éves szinten 22 °C és 26 °C között váltakozik, ami talán-talán még vállalható. A legmegbízhatóbb "trade wind" iránya DK-i. Az "alizee" átlagosan 15-25 csomó körül teljesít májustól novemberig. December és április között a napi szélerősség csak 3-4 Bft, ilyenkor a kora reggeli és a késő délutáni órák jelentik a biztos megnyugvást. Általánosságban véve egy hónapból 20-22 napot fúj a szél, de ezt egész éven át tudja.

Közlekedés és Látnivalók

Mauritius a Korona gyarmata volt, így nem meglepő a balra tarts. Picit izgalmasabb a jobbkéz-szabály, de az igazi unikum az autópályákra épített körforgalom és a gyalogos közlekedés. Dont worry - ahogy a helyiek reagálnak mindenre. Ennek ellenére érdemes autót bérelni, a sziget rengeteg látnivalót tartogat, ami talán párunkkal is feledtetni képes a szörfös órák magányát. Az ország közepén található Tamarin vízesés és a sziget ÉK-i csöcskén található Isle Aux Cerfs - ami a világ top10 beach-e közül az egyik - egyszerűen kihagyhatatlan.

Kitesurf

A helyi trade wind irányának köszönhetően inkább a sziget keleti pereme alkalmasabb szörfözésre, a nyugati oldalon a magas szállodák miatt csak a parttól jó 400 méterre lesz elfogadhatóan használható a szél, ekkor viszont a vállalkozó kedvűek könnyedén elsodródhatnak akár Madagaszkárig. A keleti parton kiemelkedik Palmar Beach - közvetlenül a nyilvános strand mellett - egyszerűen tökéletes. 2 km sekély partszakasz, gyönyörű pálmákkal, hófehér homok, egyenletes sideonshore szél, s még cipő sem kell...
Sikerült rátalálnom hamar, gondoltam nemhiába fáradozott szinte az egész Surfstation -csapat - köszi fiúk még1szer - , a frissen kapott Wipika 16,5 Indy majd megmutatja. Szerencsétlenségemre úgy gondoltam délelőtt még meglátogatjuk barátaimmal a sziget legkomolyabb kitespot-jával szemközti aquaparkot. Az első csúszás alkalmával úgy leamortizálódnom, hogy kórházba kötöttem ki. Összevarrtak, de egyértelműen a tudomásomra hozták, hogy távol kéne tartanom magam az óceántól kb 10 napig. Szóval a "versenytúristák" szürke hétköznapjait éltem, attól a pillanattól kezdődően.

Összességében minden szempontból paradicsomi hely, mely még a "legszörfellenesebb" barátnőt is képes meggyőzni. Talán exkluzívnak is mondhatni, ezért gondolom, hogy a nászutas kitespot-ok között erőteljes dobogós helyet érdemel. Ami engem illet, gyúrok a folytatásra; azaz lesz még leírás "jól teljesítettek a Wipika ernyők Mauritiuson..." címmel.

További képek a Mauricius fotóalbumban találhatóak.

2010 Surfstation.hu, Minden jog fenntartva. A képek egy részét és a karácsonyi hátteret Freepik tervezte.