TERMÉKKERESŐ


TERMÉKEINK

OLDALTÉRKÉPAKTUÁLIS AKCIÓK

KAPCSOLAT
Budaörs
Kamaraerdei út 11., 2040
Tel: 06-1-430-1716
Hétfő-Péntek 12-19h
Szombat 10-14h
Balatonfűzfő
Balaton krt. 86.
Nyitás Június 1!
Hétfő-Péntek 12-19h
Szombat 10-14h
Orsi (Budaörs)
06-1-430-1716 Fecó
06-30-4636-842
Berci
06-30-9579-299

 

A SurfStation csapat már megszokott módon 2-3 havonta szervez egy windszörf/kiteszörf tábort, W. Fehér Ani jóvoltából. A legutóbbi célpont Egyiptom, Hurghada volt.

Március 4-én este 10 órakor indult a gép, ami az éjszakai utazás miatt nem volt túl szerencsés. Szombat hajnalban kb. hajnali 4-re érkeztünk meg a szállodánkba. Szállásunk a tengerparton, a Conrad Hotelben volt, ami kb. 400 méterre fekszik a Tommy Friedl szörf centertől. Ezt a távot mi minden nap gyalog tettük meg.

Hurghada 15 éve még csak egy kis halászfalu volt, mára viszont egy 35000 lakosú város nagyon sok színvonalas szállodával, jó közlekedési, kirándulási lehetőségekkel. Szueztől délre, 395 km-re fekszik Egyiptom Vörös-tenger tartományának székhelye. A város nem büszkélkedhet kilométeres pálmasorokkal, lévén a sivatag és a tenger találkozása. Ebből adódóan viszont folyamatosan fúj a szél. A kristálytiszta tengervíz 21°c -os hőmérséklet alá soha nem süllyed, így egész évben fürdésre alkalmas. Igen olcsó minibusszal oldható meg a helyi közlekedés.

Tulajdonképpen minden beach alkalmas a szörfözésre azonban mindenki a Tommy Friedl szörfcenter előtt nyomja. Itt lehet tárolni a cuccot is, 35euro/hét és ebben benne van az esetleges mentés is. Itt a szörfbérlés is megoldható, a legújabb JP, F2, NeilPryde cuccok 26Euro-t kóstálnak egy órára, egy hétre kb. 250-300euro a tarifa. A szörfösök többsége nagy hasú német turista, de azért lehet találni egy-két vérbeli freestyle gurut. Közvetlen szörf beach mellet van a kite beach. Ez tulajdonképpen egy öböl, ahol az átlagmélység 0.5m. Délután itt elég sokan vannak, úgyhogy érdemes kimenni a ’nyílt vízre’. A szörfcenterben folyamatosan nézik a vizet, úgyhogy ha bárki bajban van, segítenek rajta. Szélcsend esetén lehet motorcsónak után wakeboardozni, egy órára 30euró.

Érkezésünk napján, szombaton reggel 4-5-ös szélben lehetett kb. 2 órát menni, majd délutánra újra visszaerősödött a szél és 4Bft szélben lehetett kiteozni. Itt még bizakodva néztünk a hét elé. A következő három nap szélcsend volt. Ezt a három napot wakeboardozással, és röplabdázással töltöttük. A szerdára beígért szél szerencsére nem késett. Délelőtt 4-5Bft szél volt, majd délutánra beerősödött és kb. 5-6Bft szélben 5.0-ás vitorlával és 12m2 ernyőkkel lehetett menni. Estére legyengült, úgyhogy a kezdők gyakorolhattak. Csütörtökre a beígért brutál szél is megérkezett. Délelőtt 5-6Bft szél volt, délutánra azonban beerősödött és gyakran mértünk 9Bft-ot is. Embert próbáló szél volt, sokszor a 3.0, 3.3 m2 vitorla is sok volt. Péntekre gyengülést ígértek. Délelőtt kissé pöffös 5Bft szél volt, délutánra újra beerősödött. A kiteosoknak sajnos nem kedveztek a szélviszonyok, úgyhogy ez a hét a szörfözésről és a csajozásról szólt. :-)

Ezek az extrém szélviszonyok sajnos nem kedveztek a kezdőknek. Remélhetőleg nem vették kedvüket az extrém körülmények, és legközelebb újra találkozunk valamelyik túránkon.

Az útról itt találsz képeket!

2010 Surfstation.hu, Minden jog fenntartva. A képek egy részét és a karácsonyi hátteret Freepik tervezte.