TERMÉKKERESŐ


TERMÉKEINK

OLDALTÉRKÉPAKTUÁLIS AKCIÓK

KAPCSOLAT
Budaörs
Kamaraerdei út 11., 2040
Tel: 06-1-430-1716
Hétfő-Péntek 12-19h
Szombat 10-14h
Balatonfűzfő
Balaton krt. 86.
Nyitás Június 1!
Hétfő-Péntek 12-19h
Szombat 10-14h
Orsi (Budaörs)
06-1-430-1716 Fecó
06-30-4636-842
Berci
06-30-9579-299

 

Jégszörfözés Február 15-én. A balatonfűzfői brutál beachen (copyright: Kucséber Dödi) a meglepetésszerűen betört északi viharos szélre meglepően lelkes csapat jött össze a jégen.

Egész uton az autópályán azon izgultam, hogy semmi szél nem lesz már megint, és totál feleslegesen autózom le Balatonra, mikor azonban az akarattyai Mol kút zászlóit megláttam, nem volt kétségem, ebből finom nagy kiteozás lesz snowboardal a jégen.

Lelkesedésem csak akkor szállt alá, mikor a strandra érve, a helyi régi szörfös-kiteos arcok kő keményen szerelték a 3-4-es vitorlákat. A tegnapi felmelegedés teljesen elolvasztotta a jégen szépen összefilmesedett hóréteget, ami éjszaka teljesen jéggéfagyott. Innentől kezdve a snowboardnak nem volt létjogosultsága, és azt teljesen egyértelmű volt az is, hogy nem kell felpumpálnom a 18,5-es ernyőt sem, ha nem szeretnék egy ollózásból Siófokig csúszni.

Ezek után az ember már csak a barátaiban bízhat, akikből hála istennek elég sok volt a parton, és így sikerült hozzájutnom a szörfözés leggyilkosabb szerszámához, a jégszörfhöz. Eddig soha életemben nem mertem ráállni, de túl kell esni a tűzkeresztségen. A csalódás maximálisan pozitiv, az élmény leírhatatlan.

Kellemes 5-ös szélben az ember egy másfél méter hosszú deszkán egy zsebkendő méretű vitorlával gond nélkül repeszt 80-nal a jégen, a spin out veszélye nélkül!

A korábbi paráim, egyrészt a beszakadással kapcsolatosakat a helyi arcok (Kucséber Feri, Lui, Hodács Lajos, Gellért, Kisbandi, Gyömrei Misi és Ádám) azonnal eloszlatták, mikor megnyugtattak, hogy mindenhol 30cm-es jég van az öbölben, és a legközelebbi rianás Almádi előtt az öböl szájánál van, tehát min. 3km-re tőlem. A másik parám az esés volt. Tényleg nem gáz. Amikor az ember 50-nel vagy 80-nal elesik a jégen nagyon kis szögben kapja el a jeget, és a sebességét kicsússza a jégen.

Az utóbbi évek nagy újdonsága a Kucséber műhely új modelljeivel már lehet hauzolni is, ami egy a snowboardkantnihoz hasonló oldalkialakításnak köszönhető, és formulásokat is megszégyenítő race jibeokat lehet velük lecsavarni. Néhány laza arc a partmenti gyegébb szelekben pedig már elkezdett freestylozni is a cuccal. Gyömrei Ádám sokunkat többször majdnem elütött a kedvenc 1080-as pörgős manővere közepette, amit lehetőleg mindig úgy hajtott végre, hogy minimum két ember és egy földön fekvő cucc útban legyen. A manőver viszont tényleg ütős volt, gratula Ádámnak! A dolgot a vizes nose tack manőverhez hasonlóan lehet kivitelezni, magyarul fel kell emelni a korcsolyát a deszka orrának lenyomásával.

Tehát mindenkit csak bíztatni tudok, hogy próbálja ki a sportnak ezt a variációját is. Ha siklottál már egy pár métert a vizen, akkor nem lesz gondod a jégszörffel sem.

További képeket kolos galériájában találsz. Ha pedig szeretnél kipróbálni egy ilyet, vedd fel a kapcsolatot Bercivel (30-9579-299) vagy Fecóval (30-4636842)

kolos

2010 Surfstation.hu, Minden jog fenntartva. A képek egy részét és a karácsonyi hátteret Freepik tervezte.